Over ons

Vliegbasis Woensdrecht is de Main Support Base van de Koninklijke Luchtmacht. De twee onderdelen die gevestigd zijn op deze vliegbasis, zorgen iedere dag weer voor het opleiden van nieuw en bestaand personeel, het onderhoud en de logistiek van het materiaal van de Luchtmacht en meteorologische producten voor medewerkers in Nederland, maar ook in uitzendgebieden.

Koninklijke Militaire School Luchtmacht
Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) zorgt iedere dag weer voor het opleiden van nieuw en bestaand personeel. De KMSL maakt deel uit van Main Support Base Vliegbasis Woensdrecht. De vliegbasis onderscheidt zich door de
aanwezigheid van lesvliegtuigen, een modern trainingscentrum voor brandbestrijding en een meteorologische groep voor de hele krijgsmacht.

Missie
Koninklijke Militaire School Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht staat garant voor het verzorgen van alle benodigde opleidingen en cursussen voor de militairen van de Koninklijke Luchtmacht. Door de zorg van de KMSL beschikt het personeel van de Luchtmacht tijdig over de juiste competenties die benodigd zijn voor de specifieke functie-uitoefening.

Logistiek Centrum Woensdrecht
Het personeel van de Koninklijke Luchtmacht moet kunnen vertrouwen
op goed materieel. Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) zorgt hiervoor. Het is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de F-16, lesvliegtuigen en helikopters, zoals de Apache, Chinook en NH-90. Voor dit onderhoud gelden strenge regels. Het LCW zorgt ook dat alle materialen op tijd besteld, gerepareerd en geleverd worden. Daarnaast ondersteunt het bedrijf de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marechaussee met verschillende activiteiten.

Hoofdtaken Logistiek Centrum Woensdrecht
- Inspecties, onderhoud en modificatie;
- Hoogwaardig onderhoud en ontwikkeling;
- Bevoorrading van materieel aan alle vliegbases in Nederland en de eigen onderhoudsafdeling;
- Programma management over (lucht)wapen- en missieondersteunende systemen.

Andere taken LCW
Daarnaast is het LCW ook verantwoordelijk voor vliegtuigbergingen, het inbouwen van voertuigen en biedt het technologische kennis (bijvoorbeeld op het gebied van communicatiesystemen) en missieondersteuning.

Missie
Het Logistiek Centrum Woensdrecht is de regisseur van de beschikbaarheid van militaire luchtvaart- en missieondersteunende systemen. Met betrokken vakmensen en een unieke combinatie van kennis en middelen levert het Logistiek Centrum Woensdrecht technische en logistieke diensten. Samen met (intern)nationale partners garandeert het Logistiek Centrum Woensdrecht de afgesproken prestaties tegen zo laag mogelijke kosten door flexibele inzet van mensen en middelen. Het Logistiek Centrum Woensdrecht verbetert voortdurend haar prestaties door voortdurend te investeren in innovatie, mensen en middelen.

Meer informatie
Op de Defensie-website vind je meer informatie over Vliegbasis Woensdrecht en de Koninklijke Luchtmacht.